Migren Hastalığının Tanımı
Migren, herkesin adını bildiği bir hastalıktır. Migreni olan bir hasta için, ağrı bir yaşam biçimi olmuştur.
İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi sayın Prof.Dr.Sabahattin SAİP’in yapmış olduğu bilimsel bir çalışmada, ülkemizde migren sıklığının %16.7 oranında olduğu saptanmıştır. (Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/saglik/her-5-kadindan-birinde-migren-goruluyor/1971072)
Bayanlarda görülme sıklığının erkeklere oranla iki kat daha fazla olduğu da bu araştırmada gösterilmiştir.
Migren’in Akupunktur ile Tedavisi
Her hastalıkta olduğu gibi; migrende de hastalar, kendi bedenlerine ve fizyolojilerine göre bu hastalığı yaşarlar. Bu şu anlama gelir: Tıp biliminde migren hastalığının tanımı bir tane iken; yeryüzünde ne kadar migrenli hasta varsa, o kadar çeşitte de migren vardır. Bu nedenle tedaviler, mutlaka, hastanın bedenine ve fizyolojisine özel planlanıp uygulanmalıdır. Migren tedavisinde oldukça başarılı klinik sonuçlar veren akupunktur uygulamasında da, bu husus kesinlikle göz önünde bulundurulmalıdır.
Migren Kronik Bir Hastalıktır
Migren kronik bir hastalık olduğu için, hastalığın en önde gelen belirtisi olan ağrı bilgisi beyine iyice kaydedilir. Bu kayıt bilgisi beyinde var olduğu için, dışarıdan verilen ağrı kesici ilaçların kalıcı bir etkisi olmamakta ve böylece her yaşanılan atak, migrenin daha da kök salmasına zemin neden olmaktadır. İşte tam bu noktada akupunktur etkili olmaktadır.
Migren İçin Kaç Seans Akupunktur Uygulanmalı
Haftada iki kez sıklığında uygulanacak en az on seanslık bir akupunktur tedavisinde iğnelerle verilen nöronal (sinirsel) uyarıyla, öncelikle beyin korteks alanlarında kayıtlı bulunan ağrı bilgisi silinir. İlerkeyen seanslarda da, beyine ağrı kesici (analjezik) bilgiler yüklenir.
Akupunktur tedavisinde hastaların kesinlikle sabırlı olmaları gerekir. Çünkü; yıllarca ağrı çeken ve bu ağrı bilgisini korteksine çok güçlü bir şekilde kaydeden beyine, iyileştirici nöronal (sinirsel) uyarıların verilmesi ve karşılığında olumlu klinik sonuçların alınması bir zaman sürecini gerektirmektedir.
Migren, Akupunktur ile Nasıl iyi olur?
Akupunktur, vücudun yaradılışında var olan ilaç sistemini etkinleştirerek; mevcut hastalığın iyileştirilmesi için gerekli maddelerin, nörokimyasalların, hormonların salgılanmasını sağlar ve klinik iyileşme meydana gelir. Bu nedenle akupunktur ilaçsız bir tedavidir, vücudun gerçek orjinal maddeleri (ilaçları) aracılığı ile tedavi olanağı sağlar.
Akupunktur ile Kalıcı olarak Migren iyileşebilir mi?
Akupunktur tedavisinden elde edilen klinik etkiler, çoğunlukla kalıcı olmaktadır.
Migren tedavisinde bir seçenek olarak akupunktur tedavisini, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı sertifikası olan ve migren tedavisinde akademik bilgisi, klinik deneyimi olan tıp doktorlarına başvurarak yaptırabilirsiniz. Tıbbın hangi dalındaki uzman hekim olursa olsun, tedavisine gireceğiniz hekimi mutlaka araştırıp, sorgulamanız gerektiğini bir kez daha anımsatmak isterim.
Migren Rahatsızlığınız varsa ve Akupunktur ile tedavi olmayı düşünüyorsanız beni telefonla arayabilirsiniz. Mesai saatleri içinde +90-232-4359890 ve +90-505-6501561 nolu telefonlardan bilgi alabilirsiniz.
4 Responses
Günaydınlar Hakan bey.Akupunktur tedavisinde kulağa kalıcı iğne ve tohum yapıştırmanın yanlış olduğunu belirttiğiniz yazınızı okudum.Ben de migren tedavisi için bu yönteme başvurdum ve bana da kalıcı iğne uygulanıyor doktorum tarafından.(Doktorumla bu konuyu konuşacağım)Size izninizle sormak istediğim konu biraz daha farklı:Akupunktur tedavisi devam ederken adet düzensizliği tedavisinde de uygulandığını okudum ama-ki normal süreçte bu konuyla alakalı bir sıkıntım yok-3.seanstan sonra adet dönemimde gecikme oldu.Akupunkturun ya da kalıcı iğnelerin bir etkisi var mıdır bu durumda,sormak istedim.Verdiğiniz bilgiler için ve şayet soruma da cevap verirseniz diye teşekkür etmek isterim…
Merhaba Yasemin hanım. Kulak akupunkturu uygularken öncelikle dedektör adını verdiğimiz kulak kepçesindeki akupunktur noktalarının elektriksel yüklerini ölçen cihazla mutlaka ilgili noktaların elektriksel yükleri ölçülmelidir. Elektriksel yükleri değişmiş noktalar bu cihazla saptandıktan sonra da, noktanın elektriksel yüküne göre, altın ya da gümüş iğnelerin batırılması gerekir ve 20 dk. bekletildikten sonra da mutlaka çıkarılması gerekir. Kulak kepçesine kesinlikle, kalıcı iğne ya da tohum gibi uygulamalar yapılmamalıdır. Tıp bilimi kanıta dayalı bir bilimdir ve biz hekimlerin de bu bilimsel bilgiler ışığında davranmamız gerekir.
Sorunuza gelince; bu konuda kesin birşey söylemem zor. Eğer, kalıcı iğneler kulaktaki östrojen ya da progesteron noktalarına denk gelmişse kalıcı iğnenin etkisi olabilir. Eğer bu bölgelere bir uygulama yapılmadıysa, tesadüfen böyle bir durum da yaşamış olabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için beni 05056501561 no.lu telimden arayabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle saygılar sunuyorum Yasemin hanım.
Ben trigeminal nevralji ağrılarımın yıllardır ilaçlarla geçmemesi ve üstüne son atağımda ilaçlarla bile ciddi bir azalma olmaması sonucu Hakan bey’e ulaştım. Nörolojik ağrının yanında ruh halim de giderek dibe doğru yol alıyordu.
Hakan Bey’in samimi ve aydınlatıcı bilgileriyle akupunktur’a başladım ve 5. Seanstan itibaren düzelmeyi yaşadım şu anda 8. Seanstayım ve her geçen gün ilaçların doz azaltımını yapıyorum. Günler sonra hem ruh halimin hem ağrılarımın düzelmesinde tedavisi için sonsuz teşekkür ederim.
İlke Bey, size faydalı olmanın mutluluğu içindeyim. Yorumunuz için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Saygılarımla…